Новогодишни шницели

Продукти:
300гр. говеждо или телешко месо, 200гр. свинско месо, 250гр. пресенн колбас,200гр. ориз, 1 яйце, 2 глави лук, 2-3 скилидки чесън (по желание), 1 лъжица горчица, лимон, маслини, олио, магданоз, чер пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Месото, колбаса, лукаа и почистените скилидки чесън смелете заедно в машинка за месо. В 600мл. водаа сварете ориз, докато омекне и попие всичката вода. Яйцето, магданоза, смляното месо, ориза и горчицата посолете, поръсете с чер пипер и месете в продължение на 3-4 минути. Получената смес оставете 30 минути, след което оформете кюфтета с големина на шницел. Оваляйте ги в брашно и всеки шницел изпържете до златисто. Готови, наредете шницелите в голяма чиния и върху всеки от тях сложете резенче лимон, а върху него половин маслина с отвора надолу. Ястието може да се сервира и студено.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s