Оризови кюфтета

Продукти:
0,500гр. телешко месо; 50гр. ориз; 1 главичка лук; ситен магданоз; няколко скилидки чесън; лук; 2 яйца; сол; чер пипер; сол.

Начин на приготвяне:
Смляното месо смесваме с ориза, който предварително е сварен, прецеден и облян със студена вода. Прибавяме и ситно нарязаната главичка лук, магданоз, нарязаните на дребно скилидки чесън, яйцата, солта, черния пипер. Омесваме добре. От тестото правим кюфтенца, които овалваме в брашно. Потапяме кюфтетата в разбити яйца и пържим веднага най-добре в свинска мас (може и олио). на умерен котлон. Поднасяме с пюре от картофи, спанак, кисело зеле, салата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s