Попска яхния с кюфтенца

Продукти:
500гр. кайма(телешка), 200мл. вино, 1 кг. дребен лук, 3-4лъжици мазнина, З глави лук, 3-4глави чесън, 1ч.ч ориз, 1 яйце, 2-3 дафинови листа, 1с.л. доматено пюре, 2-З с.л. оцет, магданоз, брашно, червен пипер.

Начин на приготвяне:
Задушете в мазнината ситно нарязаните 2-те глави лук, добавете малко червен пипер, налейте 600-З00 мл. топла вода и оставете да ври. Изчистете малките лукчета и ги пуснете да врат заедно с почистените скилидки чесън. Варете, докато омекнат. Омесете каймата заедно с ориза, ситно нарязаната глава лук, малко магданоз, сол на вкус и 2-3 лъжици вода. Направете от каймата топчета колкото малък орех, оваляйте ги в брашно и ги пуснете в ястието, което ври. Прибавете дафиновите листа, няколко зърна чер пипер, размитото доматено пюре и оцета (виното). Варете ястието на тих огън, а преди да го снемете, е желателно да го поръсите обилно със ситно нарязания магданоз.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s