Кюфтета

Продукти:
1кг. кайма (смес от телешко и свинско), 200гр. кисело мляко, 1 филия хляб, 2 яйца, 1 лъжичка сода бикарбонат, 1 глава лук, прясно мляко, олио, чубрица, мащерка, чер пипер, кимион, сол.

Начин на приготвяне:
Омесете каймата, като прибавите към месото накиснатата в прясното мляко и добре изстисканата филия хляб, киселото мляко, разбито със содата, яйцата (ако се разводни, сложете само 1 яйце), настъргания лук, черния пипер, чубрицата, кимиона и малко мащерка. Посолете. Направете от каймата кюфтета, оваляйте в брашно и ги пържете в сгорещено олио. Поднесете ги гарнирани с пържени картофи, грах с масло или салата от зрял фасул, трушия. В зависимост от личните предпочитания може да прибавите към каймата и 2 скилидки счукан чесън.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s