Агнешки шишчета

Продукти:
1кг. агнешко месо от плешката или бут, 1 лимон, 15гр сол, черен пипер, 50 гр чесън, 50 гр кромид, 250 гр домати.

Начин на приготвяне:
Месото се обезкостява и се нарязва на продълговати парчета. Посоляват се и се наръсват с черен пипер и лимонов сок. Овалят се в нарязаните на дребно чесън и кромид и се оставят да престоят 30 мин. на студено, след което се нанизват на шишове и се пекат, като от време на време се потапят в изстисканият от доматите сок. Държат се на огъня, докато месото омекне и получи тъмночервен цвят. Поднасят се с пържени картофи и зелена салата.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s