Агнешко със зелен лук в гърне

Продукти:
1 кг. агнешко от бут, 1 ч.ч. вода, 1 к.ч. олиo, 6 връзки зелен лук, сол, червен пипер, джоджен на вкус.

Начин на приготвяне:
Нарязаното на порции месо измиваме много добре, насоляваме и оставяме в глинено гърне, в което предварително сме налели 1 ч.ч. вода. Обливаме месото с олиото и поръсваме с чер пипер. Затваряме гърнето и печем половин час в предварително загрята на 200 градуса фурна. През това време нарязваме лука на едро. Сипваме го в гърнето, леко разбъркваме и оставяме да се пече около 1 и 1/2 час на 150 градуса. Малко прeди да извадим, наръсваме със ситно нарязан пресен джоджен. Сервирамe с украса от варени яйца.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s