Агнешко с млади зеленчуци

Продукти:
800 гр. агнешко месо, 100 мл. олио, 60 гр. кромид лук, 10 гр. брашно, сол, 15 гр. доматено пюре, целина, 80 гр. млади (бейби) моркови, 80–100 гр. зелен фасул, 50 гр. грах, 65 гр. масло, 6–8 пресни гъби, 5 гр. червен пипер, 250 гр. картофи, 100 гр. домати, 1/2 връзка магданоз, черен пипер.

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на парчета и се задушава в олио и малко вода заедно с нарязания кромид, брашното и доматеното пюре. Поръсва се с червения пипер и се разбърква, залива се с топла вода и се вари на тих огън заедно с целината, морковите, зеления фасул, грах и предварително задушените в масло гъби. След 15–20 минути се слагат и нарязаните картофи и ястието се посолява. Като поомекнат картофите, се добавят обелените и нарязани домати и лютите пиперки. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се запича във фурната. Ястието се поднася, наръсено с черен пипер.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s