Вечерята на ловджията

Продукти:
1 кг. месо, 3/4 глава кромид лук, 1 кг. гъби (печурки, манатарки), 10 малки картофа, 3 моркова
2 с.л. брашно, 4–5 с.л. олио, сол на вкус, 1 л. вода.

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на пържоли, леко се запържва и се задушава с малко вода за 15 минути. На дъното на гювеч се слагат кромидът на колелца и задушеното месо. Нареждат се гъбите, целите обелени картофи и нарязаните моркови. Отделно се прави бял сос от запърженото в олио брашно, разредено с малко вода, и с него се заливат продуктите. Посолява се и се налива водата. Пече се 90 минути във фурна при температура 250 градуса.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s