Винен кебап

Продукти:
Телешко (говеждо) месо от ябълката, бута, шола или плешката – 1кг; 100 мл. олио (1/2 ч.ч.); 4-5 глави лук; 1 морков; 1/2 глава целина; 1 с.л. доматено пюре; 1 с.л. брашно; 1 ч.л. червен пипер; 200мл. (1 ч.ч)вино; 1-2 бр. дафинов лист; 5-6 зърна чер пипер; сол и магданоз.

Начин на приготвяне:
      Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови. Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульона от костите или гореща вода и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновият лист и черният пипер. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s