Газирано агнешко филе

Продукти:
1,5 кг. агнешко филе, 3 скилидки чесън (ситно нарязани), 1 и 1/2 ч.л. сол, 1/4 ч.л. черен пипер, 170 мл. пресен портокалов сок, стръкчета мащерка, 50 мл. бяло вино, 2 ч.л. мед, 1 ч.л. нарязана мащерка.

Начин на приготвяне:
Затягаме филето с връвчица и го поставяме върху решетка за печене. Правим малки разреза в месото и напъхваме парченца чесън. Подправяме със сол, черен пипер и 125 мл портокалов сок. Отгоре поставяме стръкове мащерка и печем на умерена фурна 45 минути. Смесваме останалия портокалов сок, виното, меда и нарязаната мащерка и използваме сместа за често поливане на месото. Сервира се със сварени зеленчуци.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s