Горнооряховско гърне

Продукти:
1,500кг.телешки джолан; 0,500 телешки опашки; 0,500кг. моркови; 1 глава целина; 0,400 гр. дребен кромид лук; 0,300мл. (1 1/2 ч.ч) червено вино; 2 с.л. брашно; 10 скилидки чесън; 2 дафинов лист; 1 с.л. доматено пюре; 1 ч.ч вода (200мл.); 5-6 зърна бахар; сол.

Начин на приготвяне:
      Джоланът и опашките се нарязват на парчета и се слагат в пръстено гърне заедно с морковите и целината, нарязани на кубчета, целените обелени главички кромид лук, необелените скилидки чесън, доматеното пюре, брашното, размити с малко вода, дафиновият лист, бахара и сол на вкус. Залива се с виното и водата, захлупват се с капака на гърнето, който се замазва с тесто и се задушават 2 1/2 часа.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s