Гулаш

Продукти:
1 кг. свинско месо; парче сланина; 2 глави лук; сол; червен пипер; 1/2 ч.л. смлян ким; вода; оцет или бяло вино; мазнина; кисело мляко.

Начин на приготвяне:
Месото трябва да е от врата, плешката или гърдите. Нарязваме го на парчета, измиваме го и го изстискваме добре. Изпържваме в тенджерата сланината, нарязана на малки парченца. В получената мас слагаме месото да се пържи заедно с лука, много ситно нарязан. Посоляваме със солта, червеният пипер и кима. Пържим докато лука се стопи. После заливаме с малко вода и задушаваме до омекване. Към омекналото месо прибавяме една кафяна чаша вино. Ако искаме гулашът да е по – вкусен, 10 минути преди да го свалим от огъня, прибавяме разредената с вода 1 чаена чаша кисело мляко. Ястието се поднася с макарони, пържени картофи или картофено пюре.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s