Гъска рагу

Продутки:
Гъска; 200гр. масло или олио; корени за супа; 1 ч.ч. бяло вино; 1 с.л. брашно; чер пипер; 2 дафинови листа; няколко зрънца бахар.

Начин на приготвяне:
В сгорещено олио или масло пържим изчистените и измити парчета гъска. Добавяме изчистеният зарзават, дафиновите листа и зрънца чер пипер и бахар. Когато зарзаватът се изпържи, поръсваме с брашно и червен пипер. Заливаме с вода и задушаваме до пълно омекване на месото. Доливаме виното. Соса прецеждаме през марля, подправяме с бучка масло и сока от 1 лимон. Поднасяме соса с месото, което сме сложили върху подложка от картофено пюре или задушен ориз.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s