Джолан по македонски

Продукти:
2 свински джоланчета; 350 дребни лукчета; 2 глави чесън; 1 дафинов лист; бахар – 5-6 зърна; няколко зърна чер пипер; 1 к.л. червен пипер; 10 средни картофа.

Начин на приготвяне:
Добре измитите джоланчета слагаме в глинена тенджера с капак. Измиваме хубаво и прибавяме с люспите лукчетата и чесъна на скилидки. Нарязваме обелените картофи на кубчета, прибавяме солта и останалите подправки. Печем във фурната-първо на силно, а след като заври на слабо. Поднасяме с червено вино.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s