Задушено телешко с домати

Продукти:
0,750гр. телешко месо от шола; 7-8 бр. домати; 0,050гр. сланина; 0,100гр. кр. масло; 1 глава лук; 10-12 бр. скилидки чесън; 1 с.л. брашно; 0,050мл.(1/2 к.ч.) червено вино; 4-5 зърна чер пипер; 1 ч.л. червен пипер; 1 бр. дафинов лист; сол.

Начин на приготвяне:
      Месото се пробожда на няколко места с остър нож и в разрезите се поставят парченце сланина и скилидки чесън. Посолява се и се запържва до зачервяване в мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се задушава ситно нарязаният лук, а след това се прибавят последователно брашното, червеният пипер, доматите, нарязани на дребно, месото, 1 чаена чаша топла вода, поправките и виното. Ястието се посолява на вкус и се вари на слаб огън до готовност.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s