Заек „Криси – Ани“

Продукти:
1 заек.

За плънката:
1 глава стар лук, 1 стрък пресен чесън, дреболийте от заека, 1/2 чаша ориз, сол, червен ппер, чубрица,
черен пипер.

За маринатата:
олио, сол, червен, черен пипер.

Начин на приготвяне:
Оризът се вари ,докато набъбне, но не до пълно сваряване. В отделен съд се запържват двата вида лук, чесънът и предварително кипнатите и нарязаните дреболии, след това се добавя оризът. Бърка се, докато плънката стане с подходяща гъстота за пълнене, добавят се подправките. След като се напълни заекът, се зашива и намазва с маринатата (трябва да е добре разбъркана). Заекът се слага в тава, налива се вода на дъното (около 1 пръст) и се завива с фолио. Така се пече докато стане крехко месото. Към края на печеното фолиото се маха.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s