Кебап в глинена тенджера

Продукти:
1кг. свинско месо със тлъстинките; парче нарязана наденица; сланина; гъби; маслинки (10-15); 1 червена чушкс; 2 дафинови листа; няколко зърна бахар; чер пипер на зърнал; 1 ц.л. червен пипер; сол; 3-4 стръка праз лук или 2 глави лук; 3-4 домата от консерва; люта чушка на вкус.

Начин на приготвяне:
Нарязваме на малки парчета месото, наденицата и парчето сланина. Прибавяме и всички останали продукти, като, ако месото не е много тлъсто, слагаме 2-3 супени лъжици мазнина. Покриваме всичко с вода. Печем в началото на силна фурна, докато заври, а после – задушаваме във фурната на слабо. Капакът на тенджерата може да се залепи с тесто. Задушаваме ястието около 2-2,5 часа. Поднасяме с картофено пюре и червено вино.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s