Кокошка яхния

Продукти:
1 едра кокошка; 200гр. кр. масло; 0,500гр. лук; чер и червен пипер; сол; 1 с.л. салца; 1 ч.л. брашно; 0,500гр. кестени (изчистени)

Начин на приготвяне:
Нарязваме на парчета измитата кокошка, пържим в сгорещено масо или олио. Прибавяме ситно нарязаният лук, солим и пържим, като покриваме съда с капак, без да бъркаме лука, защото така той по-лесно се стопява. Когато лукът се стопи, поръсваме с червен пипер и малко брашно. Заливаме с вода и оставяме яденето да се задушава на слаб огън. Прибавяме обелените кестени и варим, докато омекнат. Подправяме яденето с разредена в малко вода доматена салца.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s