Лимонено пиле

Нарязваме на филийки няколко парчета пилешки гърди (според броя на гостите), за да станат като шницели. Потапяме ги в купичка с 3 изстискани лимона. Оставяме ги да постоят 1/2 час, като от време на време ги бъркаме. В една чинийка разбъркваме 9 с.л. галета, 6 с.л. брашно, 1 ч.л. черен пипер, 2 ч.л. червен пипер, 1 и 1/2 ч.л. сух босилек, 3 щипки сол и 3 щипки канела. Изваждаме едно по едно парчетата пиле, изстискваме ги, потапяме ги от двете страни в сухата смес. Опържваме ги в олио до златисто кафяво и от двете страни. Оставяме ги да се изцедят 3-4 минути върху чиния в салфетка. Сервираме ги топли.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s