Манастирски гювеч

Продукти:
1кг. телешко месо; 2-3 глави лук; 0,500гр. гъби; 2-3 бр. червени домати; 3-4 бр. пипер; 0,150мл. олио; 0,100гр. ориз(1/2ч.ч); 1 ч.л. червен пипер; 1/2 ч.ч вино; 1 връзка магданоз; сол и чер пипер на вкус.

Начин на приготвяне:
      Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2-3 с.л. от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври. Тогава се прибавят гъбите, а след десетина минути-пиперките, нарязани на ивички. Като омекнат месото и гъбите, се прибавят останалата мазнина и изчистеният и измит ориз. Ястието се прехвърля в гювеч и се пече. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро. Готовият гювеч се поръсва със смлян чер пипер и ситно нарязан магданоз..

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s