Мариновано свинско филе с гарнитура

Продукти:
2 свински филета, около 800 гр.

За маринатата:
330 мл. светло пиво, ½ ч.ч. кленов сироп, ¼ ч.ч. сок от лайм, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. горчица,
3 скилидки счукан чесън, 1 с.л. сол, ½ с.л. черен пипер.

За гарнитурата:
2 ч.ч. сурова царевица на зърна, 1 ч.ч. печен червен пипер,нарязан, 1 ч.ч. сирене Чедър,нарязано на кубчета, ¼ ч.ч. пресен магданоз,нарязан на дребно, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. сок от лайм, ¼ с.л. сол, 1/8 с.л. черен пипер.

Начин на приготвяне:
В голяма купа разбъркайте всички съставки за маринатата. Сложете филетата и оставете за около 2–3 часа в хладилник. След това извадете месото и го поставете на предварително загрята скара или барбекю. Печете около 30 минути на бавен огън, като обръщате месото от всяка страна.

Гарнитурата – Загрейте зехтина в подходящ тиган и прибавете зърната царевица. Запържете за около 2–3 минути докато придобият кафяв загар. След това ги изсипете в купа за салата и изчакайте докато изстинат. Добавете останалите съставки за гарнитурата и разбъркайте добре.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s