Марокански омлет с месо

Продукти:
200 гр. говеждо месо, 3 яйца, 2–3 стръка пресен лук, сол на вкус, 1 ч.л. кориандър, 1 ч.л. брашно, 2 ч.ч. прясно мляко, ½ връзка магданоз, ½ връзка копър, 2 с.л. масло.

Начин на приготвяне:
Говеждото месо се измива, подсушава и се смила два пъти в кухненски комбайн. Яйцата се разбиват. Пресният лук се измива, подсушава и нарязва на дребно. Прибавя се при яйцата заедно със солта, кориандъра, брашното и млякото. Сместа се разбърква старателно и към нея се прибавя готовата кайма. Разбърква се с нарязаните магданоз и копър. Излива се в подходяща форма, намазана с масло, поставя се във фурната и се пече до готовност. При поднасяне омлетът се гарнира със задушен ориз и се украсява със зелени подправки.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s