Паста с пиле и гъби

Продукти:
200 гр.пене (или друг вид паста), 200 гр. пилешко филе, 100 гр. гъби, 2 с.л. зехтин, 3 с.л. краве масло, 1–2 с.л. брашно, 200 мл. прясно мляко, 1 с.л. настърган пармезан, 100 гр. „Моцарела”, 1–2 стръка риган за украса, сол и черен пипер на вкус, олио за намазване.

Начин на приготвяне:
Пастата се вари в подсолена вода, отцежда се и се поставя в купа. Пилешкото се реже на ленти, а гъбите – на четвъртинки. Задушават се в зехтина и 50 мл. вода. Овкусяват се с щипка сол и черен пипер и се добавят към пастата. Маслото се загрява в тиган и се сипва брашното. Бърка се непрекъснато до златисто. На тънка струя се налива млякото и се разбива с телена бъркалка или вилица. Прибавя се пармезанът и се разбърква. Полученият гъст сос се добавя към пилешката смес и отново се разбърква добре. Сместа се изсипва в намазнена тава или съд за печене. Моцарелата се реже на кубчета, които се рапределят отгоре. Пече се около 7 минути на 200 гардуса. Готовото ястие се украсява със стръкчетата риган и се сервира.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s