Патешки бутчета с мармалад от рози

Продукти:
8 патешки бутчета (по 100 гр.), 8 моркова, 2 с.л. зехтин, 30 гр. краве масло, 3 стръка розмарин за украса.

За мармалада:
листенца цвят от 4 рози,80 гр. кафява захар, 1 малка глава лук, 2 с.л. зехтин,1/2 кубче зеленчуков бульон.

Начин на приготвяне:
Мармаладът се приготвя, като в зехтина се запържва накълцаният лук, прибавя се кафявата захар, за да се карамелизира, и се стрива зеленчуковият бульон. Налива се вода, колкото да покрие сместа, и на слаб огън се оставя да се редуцира. Когато водата изври и лукът се карамелизира, се прибавят листенцата от розите, бланширани предварително за 1 минута в кипяща вода. Бутчетата се изпържват в зехтина за кратко и след това се пекат 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Морковите се нарязват на кубчета и се запържват 1-2 минути в маслото. Прибавят се към бутчетата. Малко преди да се извадят от фурната бутчетата се намазват с мармалада. Част от него се оставя за украса. Ястието се декорира със стръкчета розмарин.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s