Попска яхния

Продукти:
0,750гр. телешко месо; 0,100мл. олио или св. мас (1/2ч.ч.); 1-2 глави лук; 10 скилидки чесън; 1кг. арпаджик (дребни лукчета); 2-3бр. домати; 1 ч.л. доматено пюре; 1 с.л. брашно; 2-3бр. дафинови листа; 0,100мл. вино(1/2ч.ч.); 1 ч.л. червен пипер; 10-15 зърна чер пипер; сол на вкус.

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на дребни парчета и се запържва леко в част от мазнината, след което се изважда.В същата мазнина се запържва до златисто ситно нарязаният лук, а след това се прибавят брашното, което също се запържва, доматеното пюре и червеният пипер, месото се връща, залива се с виното и топла вода, посолоява се и се вари заедно с черния пипер и дафиновия лист. Когато месото омекне, се прибавят дребните лукчета, предварително варени в две води, а след това задушени с останалата част от мазнината, обелените скилидки чесън и дребно нарязаните домати. Ястието се вари още няколко минути и се сваля от огъня.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s