Пържоли от дроб

Продукти:
1кг. черен дроб; брашно; галета; сол; чер пипер; мазнина.

Начин на приготвяне:
Дробът се изтрива с чиста кърпа, като от него се отстранява тънката ципа. Нарязваме го на тънички пържолки, овалваме ги в брашно, потапяме ги в разбито яйце, после в галета и пържи в гореща мазнина. Дробът веднага трябва да се поднесе, ако той стои дълго, става твърд. Солим пържолките в момента на поднасянето, защото солта също ги втърдява. Поднасяме с картофено пюре или пържени картофи.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s