Пържоли с чесън и орехи

Продукти:
1кг. телешки или свински пържоли, мазнина; сол; чер пипер; брашно; чесън; счукани орехи.

Начин на приготвяне:
Пържолите, начукани, се измиват добре със студена вода. Посоляват се със сол и чер пипер от двете страни, топят се в брашно и се пържат във вряла мазнина. Когато се изпържат, вадим ги от мазнината и в нея сипваме малко вода и слагаме счукания чесън и орехите. Оставяме соса да заври, връщаме пържолите и ги покриваме с капак, за да се позадушат. Поднасяме с пюре от картофи, печено кисело зеле, пържени картофи и червено вино.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s