Таскебап

Продукти:
1кг. телешко(свинско или говеждо) месо; 0,100мл. олио; 3-4 глави лук; 1 с.л. доматено пюре; 1 с.л. брашно; 1 ч.л. червен пипер; 0,100мл. вино; 10-12 зърна чер пипер; 5-6 зърна бахар; магданоз и сол на вкус.

Начин на приготвяне:
Месото се почиства от костите, нарязва се на дребни парчета и се пържи в мазнината заедносъс ситно нарязаният лук. Когато лукът омекне, се прибавят последователно при разбъркване доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульон или гореща вода, посолява се и се оставя да ври на умерен огън. Когато месото омекне, се прибавят черният пипер, бахарът и виното. Готовото ястие трябва да остане почти на мазнина. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s