Телешки завивки

Продукти:
0,750гр. телешко месо без кости; 150гр. сланина; 1 с.л. брашно; 1/3 ч.ч олио (0,080мл.);2-3 глави лук; 2-3 стръка корени от магданоз; 1 глава целина; 2 бр. моркови; червен пипер; чер пипер; магданоз; сол и мазнина за пържене.

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на тънки филийки, които се начукват и поръсват със сол, червен и чер пипер. Във всяка филийка се поставя парченце сланина. След това филийките се увиват на рулца, забождат се с клечка за зъби или се връзват с конец, овалват се в брашното и се запържват до зачервяване. Нареждат се в тенджера, покриват се със смес от ситно нарязаните и задушени в растително масло лук, моркови, целина, магданозови корени, заливат се с топла вода и се варят на тих огън. След сваряване се освобождават от клечките или конците и се нарязват на кръгчета. Заливат се със соса, в който са врели и се поднасят с картофено пюре или задушени картофи.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s