Телешки ролади

Продукти:
Слагаме по пържола и половина на човек; сол; чер пипер; плънка; мазнина; кисело мляко.

Начин на приготвяне:
Обезкостени пържоли или филета изтъняваме добре с чукче (най-добре дървено). Солим със сол и чер пипер. Във всяка пържола слагаме плънка, приготвена от нарязана на ситно шунка или телешки салам, сланинка, варени яйца, гъби, магданоз или плънка от варен ориз, варен или пържен зарзават, пържен мозък. Увиваме всяка пържолка като сърмичка. За да не се разпадне връзваме с конец. Задушаваме или пържим пържолите, оваляни в брашно, в гореща мазнина. Развиваме ги и ги нарязваме на по малки парчета надлъж и напреко. Към сгорещеното масло прибавяме кофичка кисело мляко, разредена с малко вода и оставяме соса да заври. Подправяме със сол и лимонов сок. Нареждаме роладите в дълга чиния и заливаме със соса. Поднасяме с гарнитура от пържени картофи и салата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s