Телешко с бамя

Продукти:
0,750гр. телешко месо; 0,100мл. олио; 1 глава лук; 1 с.л. брашно; 0,500гр. бамя; 3-4 с.л. оцет; 3-4 бр. домти; 1 лимон; 1 ч.л. червен пипер; чер пипер и сол.

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на порции и се запържва в мазнината. Прибавя се ситно нарязания лук и се задушава до омекване , разбъква се с червения пипер и се залива със топла вода. Сосът се посолява и месото се оставя да ври на тих огън. Бамята се изчиства от дръжките и се кисне около 30 минути в подсолена и подкиселена вода, след което се отцеджа и се прибавя при месото. След 20на минути се прибавят доматите, нарязани на ситно и брашното размито в малко студена вода. Ястието се оптива на сол и се оставя да ври още 20на минути. Поднася се с резенчета лимон.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s