Телешко с пиперки по градинарски

Продукти:
0,750гр. телешко крехко месо; 1кг. пиперки(14бр.); 2 връзки пресен лук; 1 ч.л. червен пипер; 0,500гр. червени домати; 0,100гр. масло; 1 ч.л. сол; 2 с.л. оцет; 5-6 скилидки чесън; 1/2 връзка магданоз.

Начин на приготвяне:
Месото се измива и обезкостява, нарязва се на малки парчета, поставя се в тенджера заедно с дребно нарязания лук, солта и червеният пипер, залива се с оцета и малко вода и се вари на умерен огън. Когато водата поизври, се прибавят част от мазнината и нарязаните на дребно домати. Пиперките се изпичат, обелват се, почистват се от семето, разрязват се на две, посоляват се и се изпържват в останалата част от мазнината, след което се прибавят към ястието, останало почти на мазнина, заедно с очистените скилидки чесън. Ястието се залива с малко топла вода и се задушава 10-на минутки на тих огън. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s