Телешко с тиквички по селски

Продукти:
0,750гр. телешко месо; 1 кг. тиквички; 2 връзки пресен лук; 0,250гр. червени домати; 1 ч.л. червен пипер; 1 с.л. брашно;0,200гр. кисело мляко; 1 връзка копър; 1 връзка магданоз; 1 ч.л. сол; 2 с.л. оцет; 5 бр. лютиви пиперки.

Начин на приготвяне:)
Месото се измива и обезкостява, нарязва се на средно големи парчета и се поставя в тенджера заедно с дребно нарязаните лук и домати, червеният пипер, солта, оцета и вода, колкото да се покрие, и се вари до омекване. Тиквичките се обелват и нарязват на парчета, посоляват се и се изпържват в мазнината. Свареното месо се слага в тава и около него се нареждат изпържените тиквички и целите лютиви пиперки. Ястието се залива с млякото, разбитото в малко вода брашно, поръсва се с дребно нарязаните копър и магданоз и се пече във фурна (връшник) 10на минутки.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s