Тюрлюгювеч по добруджански

Продукти:
0,750гр. телешко месо от гърдите или гърба заедно с бъбреците, 0,250гр. прясно зеле; 0,200гр.(4-5 глави) лук; 5-6 бр. зелени пиперки (0,300гр.); 5-6 бр. домати (0,300гр.); 8 с.л. олио; 1 с.л. червен пипер; 0,300гр.зелено грозде (ягорида); 1/2 връзка магданоз; чер пипер и сол на вкус; 1бр. патладжан (0,200гр.); 0,100гр. бамя (1 шепа); 3-4бр. зелени домати (0,200гр.).

Начин на приготвяне:
Месото и бъбреците, нарязани на парчета, и бъбречната лой, нарязана на дребно, се посоляват и се задушават в част от мазнината, заедно със ситно нарязаният лук. Разбъркват се с червеният пипер и се поставят в гювеч заедно с нарязаните на дребно патладжани и пиперки, ягоридата, бамята, зелените и червени домати, предварително обелени и нарязани на кръгчета. Гювечът се посолява на вкус, поръсва се със ситно нарязания магданоз, полива се с останалата мазнина и се пече, докато остане на мазнина.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s