Ароматна ципура със сусам

Продукти:
2 цели ципури или 4 филета от ципура, 2-3 скилидки чесън, нарязан на ситно, 2с.л. червен пипер, 2 ч.л. кимион, 10 – 15 зърна червен пипер, 1 с.л.чили, 2с.л. черен сусам, 2 с.л. зехтин, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:
В малка купичка смесете всички подправки – чесъна, червения пипер,кимиона и чилито. Поръсете предварително почистените и подсушени филета риба с тази смес, след което ги оваляйте в сусама. Оставете ги да престоят 30-40 минути. Загрейте зехтина в грил тиган и изпържете филетата за З-4 минути от всяка страна.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s