Варена пъстърва

Продукти:
4 пъстърви, 2 моркова, 2 глави лук, 500 мл. бяло вино, 3 лъжици масло, 3 лъжици брашно, чер пипер, сол, 1 връзка магданоз,

Начин на приготвяне:
Почистете и измийте пъстървите. Пригответе бульон от 500 мл. вода, виното, нарязаните лук и моркови, нарязания на ситно магданоз, прибавете зърната чер пипер и сол. Сложете пъстървите в бульона и оставете да врат на тих огън около 20 минути. Отцедете ги и ги поставете на топло. Смесете разтопеното масло с брашното, долейте бульона и с получения сос залейте рибата и поднесете.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s