Пъстърва във винен сос

Продукти:
4 почистени пъстърви, 1 връзка магданоз, 250 мл. бяло вино, 1 средно голяма глава лук, 4 скилидки чесън, 7 с.л. зехтин, 2 с.л. брашно, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Измийте пъстървите и ги подсушете. Посолете ги и ги натрийте отвън и отвътре с черен пипер. Оваляйте ги в брашното и ги оставете да отлежат 10-12 минути. Нарежете магданоза на ситно, лука и чесъна – на дребно. В голям тиган сгорещете зехтина. Изпържете лука, чесъна, магданоза за 3 – 4 минути. Сложете пъстървите и ги пържете по 2 минути от всяка страна. Постепенно наливайте по 1 – 2 с.л. бяло вино. Като се поизпари, налейте наново. Сервирайте рибата със соса от готвенето.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s