Пъстърва със сос

Продукти:
4 пъстърви, 200 гр. сметана (изцедено кисело мляко), 1 пакетче кр. масло (125 гр.), 1/2 чаша ситно нарязан магданоз, 2 лъжички горчица, 1 лъжица брашно, сол, чер пипер.

Начин на приготвяне:
Изчистете пъстървата, измийте я и я подсушете. Подредете я в намазана с масло тавичка. Залейте с 200 мл. подсолена вода, покрийте с фолио и сложете върху печката. Оставете я да ври. Отстранете от огъня. Изсипете бульона в тенджерка и оставете рибата на топло. Поставете бульона отново да заври, след като го прецедите. Разбийте брашното в малко студена вода и към него прибавете магданоза. Изсипете брашното на тънка струйка във врящия бульон, като непрекъснато бъркате. Варете на тих огън. Като се посгъсти, отстранете от огъня и застройте със сметаната (киселото мляко). Подредете рибата в чиния за поднасяне и залейте със соса. Поръсете с чер пипер и ситно нарязан магданоз. Това ястие можете да поднесете и студено.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s