Риба на тиган с картофена салата и винен сос

Продукти:
1 цяла бяла риба(400 гр.), 1 ч.ч. брашно,1–2 ч.ч. олио за пържене, сол и черен пипер на вкус.

За картофената салата:
200 гр. картофи, 4 стръка пресен лук, 5 – 6 с.л. олио, 2 с.л. оцет, 1/2 ч.л. сол.

За соса:
1 к.ч. бяло вино „Траминер” (70 мл.), 1 лимон,1/4 връзка магданоз, 1 скилидка чесън, 1/2 ч.л. сол.

Начин на приготвяне:
Бялата риба се реже на 2 парчета напречно на гръбнака,след което се посолява и се пържи в сгорещеното олио.След като добие златист цвят, се маха от огъня и се слага в нагорещена фурна за 10 минути на 220 градуса. Картофите се нарязват на кубчета и се сваряват в подсолена кипяща вода. След като изстинат, се добавя накълцаният лук и се овкусява с олиото и оцета. Бялото вино, изцеденият лимон, накълцаните магданоз и чесън и солта се смесват в подходящ съд и се загряват, докато сместа се редуцира на половината. Рибата се поднася с гарнитура от оформената с помощта на метален пръстен картофена капка и се полива с соса.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s