Рибно филе по френски

Продукти:
600гр. филе от морска риба, сокът на 1 лимон, 2 моркова, 2 стръка праз лук,40 гр. масло,1 малка глава целина, 2 малки глави алабаш, 250 гр. печурки, 3 с.л. ситно нарязан магданоз, 250 мл. бульон, 200 гр. сметана, 1 ч.л. нишесте, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Измитото и подсушено рибно напръскайте с половината лимонов сок и го посолете. Обелете и измийте зеленчуците, морковите, целината и алабаша, нарeжете на тънки ивици, а праза на кръгчета. Измитите гъби разрежете на половинки. Сгорещете фурната до 175 градуса. Намажете с мазнина огнеупорен съд за печене. Наредете в него зеленчуците и гъбите. Сложете върху тях рибното филе. Отгоре наредете нарязаното на тънки листенца масло и поръсете с магданоза. Залейте с бульона и сложете във фурната. След 30 мин. извадете филето и зеленчуците. Излейте соса в тенджерка, прибавете сметаната, варете на тих огън около 5 минути, а след това сгъстете с нишестето. Поръсете с чер пипер, сол и прибавете лимонов сок.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s