Скумрия с горчица

Продукти:
6 скумрии, 3 глави лук, 1 лимон, 3 лъжици олио, 50 гр. масло, горчица, чер пипер, сол.

Начин на приготвяне:
Измийте добре почистените скумрии, отстранете главите им и като се поизсушат, поставете във всяка по малко масло, чер пипер, намажете ги отвътре с горчица и посолете. Почистения лук нарежете на тънки кръгчета. В съда, в който ще печете рибата, наредете първо кръгчетата лук, поставете върху тях рибите – една до друга, и отгоре ги покрийте с останалия лук. Полейте с олиото и 100 мл. вода, сока от лимона, поръсете с малки парченца масло. Опечете в средно силна фурна, предварително добре загрята. Ако е нужно, долейте още малко вода. Сервирайте с парченца лимон и сварени белени картофи, залети с горещо масло и поръсени със ситно нарязан магданоз.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s