Шаран

Продукти:
1 шаран или повече (ако са малки) до тегло 1кг.; 0,500гр. лук; 250гр. олио; 1 гювеч консерва; подправки; лимон.

Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязания на филийки лук със сол, чер пипер и олио. Слагаме го в тавичка, поръсваме с червен пипер и върху него редим измитата и осолена риба. Печем в силна фурна, като от време на време заливаме с бяло вино (или оцет), разредено с вода. Малко преди рибата да се изпече, прибавяме гювеча и лимоните (1-2), нарязани на филийки. Допичаме.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s