Angry Birds на Ubuntu


След всички програми е време да разпуснем с някоя игра, нали?! 🙂 Може би ще кажете че линукс дистрибуциите не са най-доброто място за това и ще бъдете прави, макар че положението се променя от ден на ден…
Но да не се отплесвам, искам да ви предложа играта Angry birds, сигурно знаете че е игра за iphone, наскоро портирана и за Windows, е ако имате инсталирано WINEHQ 1.2 или по-ново на Вашата деб дистрибуция, може да я поиграете. За да стане това лесно, направих скриптче. След инсталация играта заема 44.8 MB на харда, ще е хубаво да имате поне 512 MB Ram памет, 64MB видео и 1,4 MHz процесор, както виждате изискванията са доста скромни. Свалете скрипта по-долу и цъкнете два пъти на него, от прозорчето изберете изпълни, изчакайте 10-ина секунди и на десктопа ще се появи иконката на играта. А като решите да я махнете, ползвайте другия скрипт.
Ето и видео от виртуалния ми LinuxMint:

––––––
Скрипт за слагане
Скрипт за махане

Advertisements

3 comments on “Angry Birds на Ubuntu

 1. Браво за скриптовете!
  Една препоръка само – поправи в скрипта мястото,където се създава стартиращия файл:
  при изпълнението на скрипта,той се създава в „/home/spacy01/.AngryBirds/Angry Birds/AngryBirds.exe“,което си е за твоя компютър,но не и за компа на новака в Линукс 🙂

 2. Приемам забележката, напълно прав си, и в последния скрипт за aimp, е поправено, ще оправя и това!

 3. Оправено е, сменил съм директорията на инсталиране, от домашната вече е в /opt/ това го направих за да избегна потребителското име, но, вече като цъкнете на файла изберете „Изпълни в терминал“ и ще бъдете помолени за парола!
  Благодаря за забележката, ако някъде намерите и други грешки, не се колебайте и пишете в коментарите!

  P.S. Същата грешка я има в по-стария скрипт за инсталиране на аимп, но както писах в последния скрипт грешката е отстранена, и мисля че няма смисъл да се занимавам със старите!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s