Рецепта за бaнички (като купешките )


      Здравейте, наскоро пробвах една рецепта и на фамилията ни допадна. А самата рецепта е от една позната, а тя е за тесто за банички (като тези от Закусвалните). А ето и самите продукти и начина на приготвяне.

 
Продукти:
1 кг. брашно,
0,600 мл. вода,
1 ч.л. сол,
1 ч.л. оцет,
2 с.л кисело мляко със 1 щипка сода бикарбонат

 
Начин на приготвяне:

    Замесва се твърдо тесто.Прави се на една голяма топка(1,600кг),която се разделя на 10 по-малки топки.Те се разточват на малки питки,които се слепват 2×2,като помежду им се мажат с маргарин или свинска мас.След това се оставят за около 1 час да починат,като преди това се мажат с олио за да не хванат коричка и се нареждат една до друга.След това се намазва масата с мазнина(олио) и почват да се дърпат или мятат докато станат тънки (да прозират),а дебелите им крайща се откъсват.От един такъв лист се правят 2 банички.Плънката е по избор.Пекат се на 200-220 градуса според фурната.
Да ви е сладко или както се казва Бон апети!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s