Едно-две уточнения


Мина време от последната ми публикация…, имахме малко проблеми с линукса преди няколко дни и сайта беше недостъпен за 4-5 часа, за което се извиняваме! Както се казва, може да се случи на всеки.
Искам да направя едно уточнение относно езиковия на интерфейс на AIMP3, в някои случаи емулатора WINEHQ отваря файла грешно, проблема е в кодировката на езиковия файл, с цел да улесня максимално уиндоуските потребители кодировката на файла е WINDOWS-1251. Ако и Вие вместо български букви виждате шльокавица, моля изпълнете следното:

iconv -f WINDOWS-1251 -t UTF-16 bulgarian.lng > ~/.AIMP3/AIMP3/Langs/bulgarian.lng


Ако сте сменили директорията, моля след знака > напишете пътя до файла. Тук е момента да благодаря на radoshow за това че ме запозна с командата iconv, иначе трябваше да обяснавам как трябва да отворите файла с текстов редактор (gedit промерно) и как да презапишете файла… 🙂
Признах си и двете прегрешения… за да не ми се сърдите, черпя една песен от последния филм на Ник Кейдж (Drive angry), филма не струва много (лично мнение) ама песента е трепач, за фон сложих кадри от един як сериал – „Свръхестествено“, приятно слушане!

 
 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s