Интернет Експолър и линковете


Втора публикация днес, не е зле…
Около десет процента от четящите ни ползват Интернет Експлорър… дано наистина да си имат причина да го ползват… аз, както и почти всички, които имат отношение към уеб, не го харесваме… но факта си е факт, около 12-16 човека дневно (в моя случай това са 10 процента) идват в сайта с този браузър и не могат да ползват пълноценно менютата от двете страни на публикацията, както и почти всички връзки (линкове), това е така, защото съм ги направил да се отварят в нов подпрозорец… и за да не се чувстват ощетени (поне не много…) ще им предложа два начина, чрез които могат да ги отварят, тези начини важат за всички сайтове, не само за този.
 
И така, може да ги отваряте просто, като цъкнете с колелцето на мишката върху линка, т.е. отивате върху линка, но вместо да натиснете левия бутон, натискате колелцето навътре… това е може би най-удачния начин, но ако не ползвате само Вие компа или Ви е трудно, има и друго решение – една лека промяна в настройките на Windows Explorer, на снимките е осма версия, ако сте с по-ниска версия, силно Ви препоръчвам да го обновите до тази, или до девета!
И така отиваме на „Tools >> Internet Options“ .
 

Цъкни, че да дойде наблизо.
 
Отваря ни се едно малко прозорче, на него избираме табчето „Privacy“ и махаме отметката от „Turn on Pop-up Blocker
 

Цъкни, че да дойде наблизо.
 
Натискаме „Ок“ и сме готови. Вече може да рефрешнете страницата и да пробвате линковете, те ще се отварят в нов прозорец. Това не е точно целта, която е търсена, но е близо и е работещо решение. Чисто теоретично, това леко повишава вероятността от нежелани изкачащи прозорци, но никой не вярва че интернет експлорър сам, може да го опази от тях, нали?!
 
Добавено на 25 Юни:
 
Досега не съм дописвал… С коментара си под поста, Данаил беше така добър да обясни как от нов прозорец, да стане в нов подпрозорец, както при нормалните браузъри! Сърдечно му благодаря!
 
И така, отворили сме „Tools >> Internet Options„, цъкаме на първия таб „General“ и после в раздел „Tabs“ натискаме „Settings“:
 

Цъкни, че да дойде наблизо.
 
Отваря ни се ново прозорче, там в средната секция, озаглавена „When a pop-up is encountered“, преместваме точката най-долу, където пише „Aways open pop-ups on new tab“
 

Цъкни, че да дойде наблизо.
 
Натискаме Ok и в двата прозореца и вече наистина сме готови!

Advertisements

2 comments on “Интернет Експолър и линковете

  1. При IE8 стъпките са следните Tools->Internet Options В таба General долу има секция Tabs и бутон Settings. Натискаме бутона Settings и избираме радиобутона „Aways open pop-ups on new tab“
    След това всеки нов линк който е с target=“_blank“ ще се отваря в нов таб на браузъра. Ако оставите нещата по подразбиране, линковете ще се отварят в нов прозорец.

  2. Не я знаех тази настройка, благодаря ти, тествах и снимах, сега ще допиша поста! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s