Усмивките на QIP за WordPress


Тези дни съм на тема емотикони – тези усмихнати (и всякакви) човечета, които украсяват текста ни. Аз не ги ползвам кой знае колко, но е хубаво да ги има, а емотиконките на малкия стар руски ICQ клиент определено си заслужават усилието… Вижте сами:
 
🙂 😦 😛 😀 😉 😮 😯
 
Това го пишем така (без кавичките):
 
„:)“ „:(“ „:P“ „:D“ „;)“ „:o“ „8O“
 
Има и още, но просто не им знам клавишните комбинации… Така блога ще стане по-весел, надявам се. И понеже не съм егоист смятам да споделя с Вас как го направих, както и самите файлове.
Ами направих го като ламе, по най-елементарния начин, без промяна във файлове и т.н… Ако имате wordpress блог и ще ми се водите по акъла , отидете си в директорията на блога и отворете /wp-includes/images/, там има една папка „smilies“, копирайте я на сигурно място, защото именно нея ще трябва да замените с моята… После от архива, който ще видите най-долу, вземете съдържащата се папка и я поставете на мястото на тази, на която направихте бекъп. Оправете правата на папката на 777, това става най-лесно в терминал:
 
sudo chmod -R 777 . /wp-includes/images/
Остава да тесвате в блога си! Като Ви омръзне, триете тази и си слагате оригиналната папка… 🙂
Освен емотиконките, в папката на архива има един текстов файл с упътване, на български и на английски, както и един празен файл, озаглавен index.html, той е за сигурност, защото тези права, които задаваме позволяват на всеки да гледа в папката… в такива случаи един празен файл може да свърши чудесна работа! 😉
 
Може би ще направя тема за pidgin с емотиконките на skype, но не обещавам… просто скайп има 88 емотикони и преименуването им и създаването на тема с тях си е доста работа… но може и да го направя, ако стане Вие първи ще разберете! 🙂
–––––-
smilies.tar.gz

Advertisements

3 comments on “Усмивките на QIP за WordPress

  1. Благодаря за информацията!!! Сайта е много хубав – ще си го запиша.

  2. Вече не виждате тези емотиконки, защото не съм налокалхост вече… Но всичко написано си работи.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s