DFX Audio Enhancer и AIMP3


По стар навик, продължавам да пиша за малко известни неща. 🙂 Предполагам знаете за плеъра AIMP3, може би знаете и какво е DFX Audio Enhancer… ако не знаете, това е една добавка, която добавя ефекти и подобрява (доста) звука, произвеждан от плеърите Winamp, Windows Media Player, J. River MediaPlayer, foobar2000, MusicMatch, RealPlayer и Mediamonkey. А отскоро и iPod, ето официалната страница: цък. Има я в два варианта – безплатен и платен, при платения имате добавен и 3D ефект на звука. Изглежда ето така:

Сега искам да споделя как да пуснете добавката с плеъра AIMP3. За съжеление този плеър не се поддържа от създателите на добавката. Но не е тайна че създателят на аимп е и създател на winamp и е работил по първа и втора версия на известния плеър и всъщност двата плеъра са доста близки, а това, в нашия случай означава че плъгина за winamp работи и при aimp. Безплатния вариант може да свалите от страницата, а ако искате платен, вижте в замунда или в някой чужд тракер… е, може и да платите, разбире се…
Ще направим следното: ще инсталираме добавката без да имаме инсталиран winamp и ще я накараме да работи с аимп.
Да започваме, първо да „излъжим“ добавката че имаме инсталиран winamp. Отиваме в C:\\Program files\ и правим папка Winamp, в нея с помощта на текстов редактор правим празен файл, който наричаме winamp.exe, пренебрегваме предупреждението че запазването на различно разширение ще направи файла неизползваем, той и без това си е такъв… 🙂 Но това не е достатъчно, приставката прави проверка и в регистрите на Windows, дали има създаден ключ за деинсталираме на Winamp, ключа ще създадем с помощта на текстов файл с разширение .reg, отново отваряме любимия си текстов редактор и създаваме нов файл, вътре поставяме:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Winamp]
„DisplayName“=“Winamp“
„UninstallString“=“\“C:\\Program Files\\Winamp\\UninstWA.exe\““

Запазваме го с име примерно install.reg, името може да е всякакво, (но не се напрягайте, файла ще бъде използван само веднъж) важно е разширението да е .reg, отново пренебрегваме предупреждението че файл с променено разширение може да е неизползваем и го запазваме където искаме, цъкаме два пъти на него и натискаме ок.

ВАЖНО уточнение, САМО за Windows XP x64, демек 64 битово XP, във файла трябва да поставим следното:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Winamp]
„DisplayName“=“Winamp“
„UninstallString“=“\“C:\\Program Files (x86)\\Winamp\\UninstWA.exe\““

Този файл си изпълни задачата и не е нужен повече, можем да го трием. Вече можем да инсталираме добавката по нормалния начин за това… некст > некст > инстал…
Отиваме в папката, която създадохме – C:\\Program files\Winamp и ще видим че в нея вече има нова папка – Plugins и в тази папка има един файл – dsp_dfx.dll, този файл го копираме в C:\\Program Files\AIMP3\PlugIns, ако сте с по-старата финална версия, пътя е същия, само папката се казва AIMP2.
Вече папка Winamp и съдържанието й, не ни трябват и можем спокойно да ги изтрием. Ключа в регистрите не ни трябва също, ще изтрием и него, като създадем нов текстов файл (без значение къде, на десктопа, например) и вътре напишем:

Windows Registry Editor Version 5.00
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Winamp]

А ако сме с 64-битово XP, пишем:

Windows Registry Editor Version 5.00
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Winamp]

Запазваме го с някакво име и разширение .reg, например uninstall.reg и цъкаме два пъти на него, натискаме ок и може да го трием, той си изпълни задачата.

Време е да настройм AIMP да го ползва, стартираме го, натискаме на „Настройки“ и отиваме на –

И после –

Ами остава да се насладите на звука… Ако вземете същия този файл и го поставите при плъгините на The KMPlayer, ще може спокойно да го ползвате и с него, ще тръгне автоматично с плеъра, поне при мен така стана… Enjoy.

За прилагане на кийген, бих отговорил само на имейл, моля не пишете за това в коментарите… не че много коментирате де…

За създаването на поста си помогнах с материали от http://rutracker.org

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s