По-бърз трансфер към преносима памет


Искам да споделя, как да увеличим значително скоростта на копиране на данни към USB памет (USB Flash Drive) или карта с памет (Memory Stick). Няма да назовавам точен процент на увеличение на скоростта, защото това зависи и от типа и марката на самото преносимо устройство, но Ви обещавам че разликата ще бъде осезаема! 🙂

Какво ще направим ли? От сайта на Microsoft ще свалим един фикс, който е за Windows Server 2008 и ще добавим един ключ в регистрите на Windows 7 за да проработи фикса. Тук е момента да кажа че е тествано на 32-битов Windows 7 Ultimate SP1, фикса ще работи и на Vista Ultimate (вероятно ще трябва SP2), има го както за 32, така и за 64 битова операционна система.

Може би е добра идея да създадете точка за възстановяване, не че има риск, но е добър навик, когато преди да почнем с каквито и да е промени, създадем точка за връщане! Помните, нали?

Така, адреса за сваляне е този: цък. Това е официален фикс с официална страница, изберете единия от първите два линка, според типа на Вашата ОС – 32 или 64 бита и следвайте инструкциите – два пъти имейл адрес и 6 символния код, с който потвърждавате че сте човек… Отворете си пощата и ще имате писмо с адрес за сваляне, след като свалите фикса, инсталирайте по обичания начин и накрая рестартирате.

Не Ви давам готови линкове, за да свалите нужното от „извора“! Сега да добавим нужния ключ. В търсачката на старт менюто напишете „regedit.exe“, цъкнете с десен бутон на появилия се файл и изберете „Стартирай като администратор“. Щом ви се отвори прозореца с регистрите, отидете до HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\usbstor, цъкнете с десен бутон върху usbstor и изберете New > Key. Дайте име на ключа VVVVPPPP, задайте DWORD параметър на ключа с име MaximumTransferLength и десетична стойност 2097120. Ето така изглежда:

Натискаме ОК, рестартираме и тестваме! Убеден съм че тази малка интервенция плюс програмата SуperCopier2, с която Ви запознах в предния пост значително увеличават скоростта на копиране и преместване! Източник: http://www.nextwindows.ru

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s