Маслени кремове – част 2


   Здравейте,тази статия е продължение на предишната за маслените кремове.

Крем Гараш

     Този крем се проготвя от сметана (прясно кр.масло ), захар, вода и шоколадов ковертюр.
     Сметаната, маслото, захарта и водата се загряват до кипване.Към кипящата смес се прибавя нарязаният на малки парченца шоколадов кувертюр при разбъркване до пълното му разтопявване. Така приготвентата смес се охлажда на водна баня до 10 градуса, след което разбиването продължава в яйцебиячна машина или с миксер до получаването на кафяв пухкав маслен крем. Той се използва за приготвяне на торта „Гараш“, пасти и рула. Има голяма трайност.

Плодово маслен крем

     Приготвя се от краве масло, сметана или маргарин, плодово желе и есенция. Маслото се разбива ръчно или машинно в зависимост от количеството. Получава се кремообразна маса, към която се прибавя на порции плодовото желе. Разбиването продължава до хомогенизиране на сместа и получаване на пластичен маслен крем. В края на разбиването кремът се ароматизира.
     Плодово масленият крем се използва за приготвянето на пасти и торти с ниско сържание на захар.

Маслен крем „Марижан“

     Този крем се приготвя от масло, прясно мляко, захар, брашно, яйца, пудра захар и есенция.Млякото и захарта се смесват и загряват то кипене. Яйцата и брашното предварително се разбиват с малко студено прясно мляко и се прибавят към кипящото подсладено мляко при непрекъснато бъркане. Полученият крем се охлажда и се ароматизира. Отделно се разбива маслото с пудрата захар и към него се прибавя вече охладения крем при непрекъснато бъркане до получаване на еднородна маса във вид на пухкав маслен крем. Препоръчва се пасиране след приготвянето мъ за отстраняване на евентуално останали гранули в крема.
     Кремът „Марижан“ има малка трайност, която се обуславя от набора на продуктите и по начина на приготвяне. Употребява се веднага след приготвянето му за пълнеж на пасти, торти, рула и др.

Варен маслен крем с яйца

     Приготвя се от масло, захар, гликоза, яйца и вода. От водата, захарта и гликозата се сварява гъст захарен сироп с температура 130 градуса. Маслото и яйцата се разбиват отделно. Към тях на тънка струя при постоянно разбиване се прибавя горещият захарен сироп. Цялата смес се загрява леко при непрекъснато бъркане, след което се подлага на ръчно таблиране или с фондан машина до пухкава кремообразна маса. Вареният маслен крем с яйца има по – дълъг срок за съхранение, не се разтопява от топлината и се препоръчва за летния сезон.

Малсен крем „Апарел“

     Приготвя се от краве масло, захар, яйца и ванилия. Важно условие при избирането на продуктите е да бъде гарантирана липсата на салмонелени бактерии в яйцата (тоест те трябва да са пресни), тъй като термичната обработка на този крем е недостатъчна.Технологичния процес на този крем е следният :
     -яйцата се смесват със захарта.
     -яйчно-захарната смес се загрява до 75 градуса с неперкъснато разбъркване до разтопяване на захарта.
     -разбиване на сместа с миксер или яйцебиячна машина за 20 мин.
     -разбиване на маслото с миксер или яцебиячна машина за 15-20 мин до получаване на пухкава бяла маса.
     -прибавяне на малки порции охладената яйчнено-захарна смес към разбитото масло при непрекъснато бъркане.
     -ароматизиране и оцветяавне.
      Кремът „Апарел“ се използва за приготвяне на много видове пасти и торти. Към него могат да се добавят разтопени шоколадов кувертюр, какао, изпечени ядки, озахарени плодове, конфитюр и др. Кремът трябва да бъде изпозван веднага след приготвянето му.

Млечно маслен крем с яйца

     Приготвя се от масло или маргарин, захар, прясно мляко, яйца и есенция.
     Млякото, захарта и яйцата се разбиват и загряват до кипване при непрекъснато бъркане. Сместа се охлажда до стайна температура, след което се смесва на тънка струя с предварително разбитото масло. Разбиването продължава до получаване на пухкав крем, който накрая се ароматизира.
     Сладкарските изделия, приготвени с този крем, имат приятен вкус и аромат. Към млечно – масленият крем могат да се прибавят различни конфитюри, шоколадов кувертюр, смлени ядки и гриляж, когато се използват за пълнеж на сладкарски изделяи. Този крем има сравнително голяма трайност.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s